Úvod » Sladkovodní ryby » Candát filet s kůží
země původu: | Česká republika, Rusko, Kazachstán | ||
velikost: | minimální váha 300 g | ||
způsob produkce: | uloveno ve sladkých vodách | ||
alergeny: | ryby a výrobky z nich |
Pečený candát se středomořskou zeleninou
ryba:
4 filety candáta s kůží
50 g másla
sůl
zelenina:
1/2 lilku
1/2 cukety
lžíce rajského protlaku
1 červená cibule
2 stroužky česneku
2 rajčata
petrželka
tymián
mletý pepř
sůl
olivový olej
Filety candáta naporcujeme, kůži nařízneme a osolíme.
Z rajčat odstraníme bubáky a nařízneme je, poté spaříme 20–30 vteřin ve vařící vodě, ihned zchladíme a oloupeme. Takto připravená rajčata rozkrojíme, odstraníme semínka a dužninu nakrájíme na kostky.
Lilek a cuketu nakrájíme na kostičky velké asi 1,5×1,5 cm, cibuli na klínky, česnek na plátky.
V hlubší pánvi rozpálíme olivový olej, vložíme lilek a cuketu, orestujeme, vmícháme rajský protlak, zarestujeme, vložíme česnek s cibulí, opět zarestujeme, vmícháme rajčata a bylinky, dochutíme pepřem a solí.
Souběžně si v grilovací pánvi rozpustíme máslo, vložíme na něj candáta kůží dolů, opečeme, otočíme a dopečeme. (zdroj: http://www.ceskatelevize.cz)
JEZTE S NÁMI s.r.o.
Dělnická 6
43401 Most - Velebudice
info@jeztesnami.cz
+420 733611811
Vytvořeno systémem www.webareal.cz