Úvod » Mořské ryby » Halibut bílý filet
země původu: | Severozápadní Atlantik | ||
velikost: | 300 g | ||
způsob produkce: | uloveno v moři | ||
alergeny: | ryby a výrobky z nich |
Halibut na másle s koprovým pestem
600g filetu z halibuta, nakrájeného na 4 stejné porce
mořská sůl a čerstvě mletý pepř
100g másla
brambůrky vařené ve slupce a klínky citronu k podávání
Na pesto:
1 hrnek lístků hladkolisté petrželky
1/2 hrnku oštípaných koprových lístků + na ozdobení
1/2 hrnku loupaných mandlí, opražených
3 lžíce panenského olivového oleje
1/2 lžičky strouhané kůry z biocitronu
1 lžíce citronové šťávy
V robotu promixujte pěti pulzy petrželku, kopr, mandle, sůl a pepř. Přidejte olej, 1–2 lžíce vody, strouhanou citronovou kůru a vymačkanou šťávu a rozmixujte na hustší pesto. Odložte.
Rybu osolte, opepřete a na středním plameni opékejte na másle 3–4 minuty po každé straně. Podávejte s pestem, brambůrkami a klínky citronu. (zdroj: http://www.apetitonline.cz/)
JEZTE S NÁMI s.r.o.
Dělnická 6
43401 Most - Velebudice
info@jeztesnami.cz
+420 733611811
Vytvořeno systémem www.webareal.cz