Úvod » Plody moře » Krevety vařené 30-40ks/500g
země původu: | Venezuela, Peru, Ekvádor, Kostarika, Guatemala, Panama Indie, Indonesie, Honduras, Irán | ||
velikost: | 15-20 ks/500 g | ||
způsob produkce: | mořský farmový chov | ||
alergeny: | korýši a výrobky z nich, oxid siřičitý a siřičitany |
Kokosová polévka s krevetami a limetkovou kůrou
jarní cibulka 1 svazek
červená chilli paprička 2 ks
slunečnicový olej 2 lžíce
česnek 2 stroužky
kokosové mléko 1/4 l
zeleninový vývar 1/4 l
limetka 1 ks
crème fraîche 100 g
oloupané krevety 200 g
čerstvý koriandr 1/2 svazku
sůl 1 špetka
kajenský pepř 1 špetka
Jarní cibulku očistěte a omyjte. Bílou část nasekejte na drobno, ze zelené nařezejte tenká kolečka. Chilli papričky podélně rozřízněte, odstraňte semínka, omyjte a nakrájejte na nudličky. Limetku omyjte, odřízněte tenkou vrstvu kůry a nařezejte ji na tenké nudličky. Z limetky vymačkejte šťávu.
Rozehřejte v hrnci olej a krátce v něm poduste jarní cibulku a chilli papričky. Oloupejte česnek a prolisujte do směsi. Přilijte kokosové mléko a vývar, vmíchejte limetkovou kůru a créme fraîche. Polévku nechejte asi 5 minut vařit. Krevety v cedníku omyjte a nechejte okapat. Koriandr omyjte, oklepejte a otrhejte lístky. Krevety a polovinu koriandru dejte do polévky ohřát. Ochuťte limetkovou šťávou, solí a kajenským pepřem.
Ozdobte zbylým koriandrem a zelenými kolečky z cibulky. (zdroj: iprima.cz)
JEZTE S NÁMI s.r.o.
Dělnická 6
43401 Most - Velebudice
info@jeztesnami.cz
+420 733611811
Vytvořeno systémem www.webareal.cz