Úvod » Mořské ryby » Losos » Losos filet s kůží od 1,4kg
země původu: | Norsko | ||
velikost: | 1,4-2,5 kg | ||
způsob produkce: | produkt farmového chovu | ||
alergeny: | ryby a výrobky z nich |
Losos s citrónovou omáčkou
filety z lososa: 1200 g
smetana ke šlehání: 450 ml
citrón: 3 ks
olej
sůl
pepř
kopr
Lososa lehce osolíme, opepříme a pokapeme trochou citrónu. Na rozpáleném olivovém oleji opečeme filety zprudka z obou stran a následně vložíme do trouby rozehřáté na 180 °C, kde se bude losos dopékat asi 10 minut.
Mezitím si připravíme citrónovou omáčku na pánvičce, na které se losos opékal. Vlijeme na ni smetanu a necháme projít varem. Poté do smetany vymačkáme jeden citrón, osolíme, opepříme a při mírné teplotě vaříme ještě pár minut, než omáčka zhoustne. Nakonec vmícháme nakrájený kopr.
Lososa s citrónovou omáčkou servírujeme s libovolnou bramborovou přílohou. (zdroj: http://www.spektrumzdravi.cz)
JEZTE S NÁMI s.r.o.
Dělnická 6
43401 Most - Velebudice
info@jeztesnami.cz
+420 733611811
Vytvořeno systémem www.webareal.cz