Vítejte na rybě online - chlazené ryby v Ústeckém kraji s dovozem až k Vám domů.


Úvod » Mořské ryby » Losos » Losos filet bez kůže od 1,4kg


        

Losos filet bez kůže od 1,4kg

novinka

 

bez DPH : 651 Kč
s DPH (15 %):
749 Kč

do košíku:
  kg  
země původu: Norsko
velikost: 1,4-2,5 kg
způsob produkce: produkt farmového chovu
alergeny: ryby a výrobky z nich

Divoký losos s citrusovou šťávou

 

4 porce

 

Omáčka:
2 citrony
2 limetky
3 pomeranče
30 ml vinného octa
1 lžička třtinového cukru
mořská sůl
drcený bílý pepř

 

Losos:
800 g filetu čerstvého lososa bez kůže
mořská sůl
mletý bílý pepř
olivový olej

 

Z omytých citrusů kvality bio okrájíme kůru bez bílé dužiny, nakrájíme ji na tenké nudličky a dvakrát povaříme, vodu při druhém vaření vyměníme. Z citrusů okrájíme ještě nahořklou bílou část kůry a z dužiny vykrájíme klínky, které vložíme do pánve. Ze zbylých skeletů vymačkáme do pánve šťávu a smícháme s ostatními ingrediencemi na omáčku a vyvařenými kousky kůry. Necháme přejít varem a odstavíme.

 

Lososa naporcujeme na čtyři steaky po 200 g, osolíme je a opepříme.

 

Pánev s nepřilnavým povrchem (teflonovou, keramickou) dostatečně rozpálíme (po dobu 5 minut), pak vlijeme dvě lžíce oleje a ihned vložíme porce lososa, které neobracíme po dobu dvou minut. Teprve poté je otočíme a pečeme tak dlouho, aby byla ryba středně propečená.

 

Na talíři lososa přelijeme citrusovou omáčkou. Jako přílohu podáváme listový salát a bílou rýži smíchanou s rýží divokou. (zdroj: http://www.ceskatelevize.cz)

KONTAKTY

JEZTE S NÁMI s.r.o.

Adresa: Dělnická 6

PSČ: 43401 Most - Velebudice

Email: info@jeztesnami.cz

Telefon: +420 733611811

YTRhMGF