Úvod » Mořské ryby » Losos » Losos filet bez kůže od 1,4kg
země původu: | Norsko | ||
velikost: | 1,4-2,5 kg | ||
způsob produkce: | produkt farmového chovu | ||
alergeny: | ryby a výrobky z nich |
Divoký losos s citrusovou šťávou
4 porce
Omáčka:
2 citrony
2 limetky
3 pomeranče
30 ml vinného octa
1 lžička třtinového cukru
mořská sůl
drcený bílý pepř
Losos:
800 g filetu čerstvého lososa bez kůže
mořská sůl
mletý bílý pepř
olivový olej
Z omytých citrusů kvality bio okrájíme kůru bez bílé dužiny, nakrájíme ji na tenké nudličky a dvakrát povaříme, vodu při druhém vaření vyměníme. Z citrusů okrájíme ještě nahořklou bílou část kůry a z dužiny vykrájíme klínky, které vložíme do pánve. Ze zbylých skeletů vymačkáme do pánve šťávu a smícháme s ostatními ingrediencemi na omáčku a vyvařenými kousky kůry. Necháme přejít varem a odstavíme.
Lososa naporcujeme na čtyři steaky po 200 g, osolíme je a opepříme.
Pánev s nepřilnavým povrchem (teflonovou, keramickou) dostatečně rozpálíme (po dobu 5 minut), pak vlijeme dvě lžíce oleje a ihned vložíme porce lososa, které neobracíme po dobu dvou minut. Teprve poté je otočíme a pečeme tak dlouho, aby byla ryba středně propečená.
Na talíři lososa přelijeme citrusovou omáčkou. Jako přílohu podáváme listový salát a bílou rýži smíchanou s rýží divokou. (zdroj: http://www.ceskatelevize.cz)
JEZTE S NÁMI s.r.o.
Dělnická 6
43401 Most - Velebudice
info@jeztesnami.cz
+420 733611811
Vytvořeno systémem www.webareal.cz