Úvod » Mořské ryby » Mořský vlk kuchaný 200-350g
země původu: | Řecko/Chorvatsko | ||
velikost: | 200-350 g | ||
způsob produkce: | mořský chov | ||
alergeny: | ryby a výrobky z nich | ||
způsob úpravy: | vykucháno, zbaveno šupin |
Mořský vlk v solné krustě
2 mořští vlci
2 kg hrubozrnné mořské soli
2 bílky
čerstvý nebo nakládaný rozmarýn
citrónová šťáva
Z bílků ušleháme tuhý sníh a postupně do něj jemně vmícháváme celé množství soli a vodu.
Do břišní dutiny omytých ryb vložíme pár větviček rozmarýnu a pokapeme je citrónovou šťávou. V pekáčku vytvoříme "lůžko" velikosti ryb asi ze třetiny solné hmoty. Vložíme ryby a přiložíme je otvory v břiše k sobě, aby se příliš soli nedostalo dovnitř. Zbytek hmoty rovnoměrně rozložíme po rybách za všech stran.
Vložíme do trouby předehřáté na 200°C a pečeme 20-25 minut.
Odstraníme upečenou krustu a podáváme s bílým pečivem, trochou másla a plátkem citrónu. (zdroj www.toprecepty.cz)
JEZTE S NÁMI s.r.o.
Dělnická 6
43401 Most - Velebudice
info@jeztesnami.cz
+420 733611811
Vytvořeno systémem www.webareal.cz