Úvod » Sladkovodní ryby » Pstruh lososovitý filet
země původu: | Itálie | ||
velikost: | 150-400 g | ||
způsob produkce: | sladkovodní chov | ||
alergeny: | ryby a výrobky z nich |
Pstruh po mlynářsku s plátky mandlí a s bylinkovo-hořčičnými bramborami
Pstruh:
hladká mouka 70 g
mletá sladká paprika 1 lžička
drcený kmín 1 lžička
sůl a čerstvě namletý pepř
filety z čerstvého pstruha 8 ks
přepuštěné máslo (nebo olivový olej) 5 lžic
čerstvé máslo 1 lžíce
plátky mandlí 50 g
K podávání:
najemno nasekaná hladkolistá petržel
klínky citronu
Brambory:
změklé máslo 125 g
sůl
hrubozrnná hořčice 1 lžíce
sekané bylinky (pažitka, petrželka, tymián, estragon, oregano, kopr nebo i divoké byliny) 1 malá hrst (podle chuti a sezony)
brambory 600 g
celý kmín 1 špetka
Ryba: Mandle opražte na pánvi nasucho dorůžova a odložte stranou. Hladkou mouku promíchejte s paprikou, kmínem a solí. Filety obalte v moučné směsi a přebytečnou mouku oklepněte.
Na pánvi rozehřejte přepuštěné máslo. Připravené filety opékejte na pánvi z každé strany jen cca 2 minuty a nechte ještě cca 2 minuty prohřát, jen aby se máslo rozpustilo a mandle zkřehly.
Při servírování vyndejte na talíře filety. Na každý dejte tenký plátek čerstvého nebo bylinkového másla, opražené mandle a nasekanou petrželku. Příprava je velmi rychlá, a tak přílohu, v tomto případě bylinkovo-hořčičné brambory, mějte přichystanou předem, aby byla rovnou připravena k podávání. Stejně jako řezy citronu, kterými ozdobíte talíř a každý si sám svou rybu pokape (pokud byste to udělali předem, zbytečně narušíte křupavost moučné krusty na rybě).
Brambory: Několik hodin předem si připravte bylinkové máslo: změklé máslo v misce utřete a promíchejte se solí, hořčicí a bylinkami. Položte je na čtverec fólie, vytvarujte váleček o průměru cca 3 cm a zabalte a utáhněte konce. Dejte ztuhnout do chladničky. Při podávání pak z válečku odkrajujte jednotlivá kolečka – plátky.
Brambory oloupejte, nakrájejte na větší kostky a uvařte v osolené a okmínované vodě podle typu brambor doměkka. Uvařené brambory slijte, položte na ně plátek až dva bylinkového másla a promíchejte. (zdroj: http://fresh.iprima.cz)
JEZTE S NÁMI s.r.o.
Dělnická 6
43401 Most - Velebudice
info@jeztesnami.cz
+420 733611811
Vytvořeno systémem www.webareal.cz