Vítejte na rybě online - chlazené ryby v Ústeckém kraji s dovozem až k Vám domů.


Úvod » Sladkovodní ryby » Pstruh lososovitý filet


        

Pstruh lososovitý filet

novinka

 

bez DPH : 390 Kč
s DPH (15 %):
449 Kč

do košíku:
  kg  
země původu: Itálie
velikost: 150-400 g
způsob produkce: sladkovodní chov
alergeny: ryby a výrobky z nich

Pstruh po mlynářsku s plátky mandlí a s bylinkovo-hořčičnými bramborami

 

Pstruh:
hladká mouka 70 g
mletá sladká paprika 1 lžička
drcený kmín 1 lžička
sůl a čerstvě namletý pepř
filety z čerstvého pstruha 8 ks
přepuštěné máslo (nebo olivový olej) 5 lžic
čerstvé máslo 1 lžíce
plátky mandlí 50 g

K podávání:
najemno nasekaná hladkolistá petržel
klínky citronu

Brambory:
změklé máslo 125 g
sůl
hrubozrnná hořčice 1 lžíce
sekané bylinky (pažitka, petrželka, tymián, estragon, oregano, kopr nebo i divoké byliny) 1 malá hrst (podle chuti a sezony)
brambory 600 g
celý kmín 1 špetka

 

Ryba: Mandle opražte na pánvi nasucho dorůžova a odložte stranou. Hladkou mouku promíchejte s paprikou, kmínem a solí. Filety obalte v moučné směsi a přebytečnou mouku oklepněte.

 

Na pánvi rozehřejte přepuštěné máslo. Připravené filety opékejte na pánvi z každé strany jen cca 2 minuty a nechte ještě cca 2 minuty prohřát, jen aby se máslo rozpustilo a mandle zkřehly.

 

Při servírování vyndejte na talíře filety. Na každý dejte tenký plátek čerstvého nebo bylinkového másla, opražené mandle a nasekanou petrželku. Příprava je velmi rychlá, a tak přílohu, v tomto případě bylinkovo-hořčičné brambory, mějte přichystanou předem, aby byla rovnou připravena k podávání. Stejně jako řezy citronu, kterými ozdobíte talíř a každý si sám svou rybu pokape (pokud byste to udělali předem, zbytečně narušíte křupavost moučné krusty na rybě).

 

Brambory: Několik hodin předem si připravte bylinkové máslo: změklé máslo v misce utřete a promíchejte se solí, hořčicí a bylinkami. Položte je na čtverec fólie, vytvarujte váleček o průměru cca 3 cm a zabalte a utáhněte konce. Dejte ztuhnout do chladničky. Při podávání pak z válečku odkrajujte jednotlivá kolečka – plátky.

 

Brambory oloupejte, nakrájejte na větší kostky a uvařte v osolené a okmínované vodě podle typu brambor doměkka. Uvařené brambory slijte, položte na ně plátek až dva bylinkového másla a promíchejte. (zdroj: http://fresh.iprima.cz)

KONTAKTY

JEZTE S NÁMI s.r.o.

Adresa: Dělnická 6

PSČ: 43401 Most - Velebudice

Email: info@jeztesnami.cz

Telefon: +420 733611811

ZTgyZjEx