Úvod » Mořské ryby » Treska tmavá filet bez kůže
země původu: | Dánsko | ||
velikost: | 300 g | ||
způsob produkce: | uloveno v moři | ||
alergeny: | ryby a výrobky z nich |
Treska tmavá pečená na másle
2 filety cca 800g tmavá treska
100 g máslo
dle chuti a potřeby hl. mouka, čerstvě mletý pepř, sůl, olivový olej
Filety tmavé tresky naporcujeme. Ideálně na porce tvaru kostky. Každou porci z obou stran osolíme a opepříme a jen velmi lehce pokapeme olivovým olejem.
Rozehřejeme troubu na maximální teplotu a na plech si dáme pečící papír, na který naskládáme jednotlivé porce tresky, které velmi opatrně a minimálně poprášíme hladkou moukou a na každou porci položíme kousek másla. Jelikož filety jsou bez kůže, není nutno porce při pečení obracet.
Jak bude ryba lehce zlatavá a začne se na dotek rozpadat na „masové lupínky“, je hotová. Vhodnou přílohou je bramborová kaše obohacena vmíchanou hrstí najemno nasekané čerstvé pažitky. (zdroj: http://www.poslirecept.cz)
JEZTE S NÁMI s.r.o.
Dělnická 6
43401 Most - Velebudice
info@jeztesnami.cz
+420 733611811
Vytvořeno systémem www.webareal.cz