Úvod » Mořské ryby » Tuňák filet sashimi AA
země původu: | Východní Indický oceán | ||
velikost: | minimální váha 300 g | ||
způsob produkce: | uloveno v moři | ||
alergeny: | ryby a výrobky z nich |
Provensálský tuňák
300 g přepůlených cherry rajčátek
extra panenský olivový olej
3 stroužky česneku
2 lžičky tymiánu
1 hrst lístků čerstvé bazalky
1/2 šálku černých olivy nakrájených na kolečka
4 ks steaků z tuňáka (každý cca 125 g)
pečivo k podávání
snítka tymiánu na ozdobu
lístky bazalky na ozdobu
bílý pepř
sůl
Rajčata osolte, opepřete a nechte v sítu okapat.
V hlubší pánvi rozehřejte lžíci olivového oleje, vložte do něj rajčata, přidejte česnek, většinu tymiánu a bazalky, snižte teplotu a vše 7 až 10 minut restujte. Občas promíchejte, rajčata ani bylinky nesmějí ztmavnout. Odstavte a vmíchejte olivy.
Na vysokou teplotu rozehřejte grilovací pánev, potřete ji olejem a steaky z tuňáka z každé strany asi minutu opékejte.
Na talíře rozdělte rajčatovou směs a přidejte k ní na plátky pokrájený steak. Podávejte ozdobené bylinkou a s čerstvým pečivem. (zdroj fresh.iprima.cz)
JEZTE S NÁMI s.r.o.
Dělnická 6
43401 Most - Velebudice
info@jeztesnami.cz
+420 733611811
Vytvořeno systémem www.webareal.cz