Vítejte na rybě online - chlazené ryby v Ústeckém kraji s dovozem až k Vám domů.


Úvod » Plody moře » Vongole


        

Vongole

novinka

 

bez DPH : 425 Kč
s DPH (15 %):
489 Kč

do košíku:
  balení  
země původu: Itálie
velikost: 1 kg (40-60 ks)
způsob produkce: mořský chov
alergeny: měkkýši a výrobky z nich
název: Tapesca Vongole
způsob úpravy: živé

Zapékané mušle vongole

 

mušle vongole
řapíkatý celer
mrkev 1/2 ks
pórek
šalotka
česnek 1 stroužek
bílé víno 1 dl
strouhanka
máslo
petržel
oregano
pažitka
kudrnka
hrubozrnná mořská sůl
kuličky barevného pepře
sůl

 

Nejdříve si připravte krustu: rozmačkejte jeden stroužek česneku, přidejte sůl a najemno nasekané bylinky: petržel, oregano, tymián, pažitku a kudrnku. V hmoždíři ingredience spojte spolu s máslem a trochou strouhanky.

 

Nakrájejte pórek, šalotku, mrkev a řapíkatý celer a krátce orestujte na olivovém oleji.

 

Mušle vyndejte z vody. Ty, které se ve vodě nezavřely, vyhoďte, protože by mohly být zkažené.

 

Zbytek mušlí přidejte k zelenině, zalijte bílým vínem a rychle přiveďte k varu. Potom je hned vyndejte na talíř a vyhoďte naopak ty mušle, které po uvaření zůstaly zavřené.

 

Každou mušli zakryjte bylinkovou krustou, kterou jste si připravili na začátku. Předehřejte gril a mušle zapečte v malém pekáčku.

 

Mezitím na talíř nasypte hrubozrnnou mořskou sůl a ozdobte ji kuličkami barevného pepře. 

 

Po pár minutách mušle vyndejte z grilu a nasázejte je na připravenou sůl s kuličkami pepře.(zdroj: http://fresh.iprima.cz)

KONTAKTY

JEZTE S NÁMI s.r.o.

Adresa: Dělnická 6

PSČ: 43401 Most - Velebudice

Email: info@jeztesnami.cz

Telefon: +420 733611811

MDQ5OT