Úvod »» Platýs velký kuchaný
země původu: | severní Atlantik | ||
velikost: | 250-400 g | ||
způsob produkce: | uloveno v moři | ||
alergeny: | ryby a výrobky z nich |
Platýs s kapary
4 filety z platýse nebo mořského jazyka (à 150 g)
mořská sůl a čerstvě mletý pepř
6 lžic hladké mouky
3 lžíce jemného olivového oleje
85 g másla
šťáva a kůra z 1 biocitronu
2 lžíce kaparů
Rybu osolte a opepřete. Obalte ji v mouce a přebytečnou oklepněte. V pánvi rozehřejte olej a ryby opékejte kůží dolů dvě minuty, pak je pomocí lopatky obraťte a opékejte ještě minutu až dvě dozlatova i po druhé straně.
Ryby přesuňte na nahřáté talíře. Pánev vraťte na oheň a vhoďte máslo. Až se rozpustí, přidejte citronovou šťávu, jemně strouhanou citronovou kůru a kapary. Nechte pár sekund probublat, podle chuti dosolte a rozdělte na rybu. (zdroj: http://www.apetitonline.cz)
JEZTE S NÁMI s.r.o.
Dělnická 6
43401 Most - Velebudice
info@jeztesnami.cz
+420 733611811
Vytvořeno systémem www.webareal.cz