Úvod »Sladkovodní ryby» Kapr kuchaný
země původu: | Česká republika | ||
velikost: | 1,5-3,5 kg | ||
způsob produkce: | sladkovodní chov | ||
alergeny: | ryby a výrobky z nich | ||
způsob úpravy: | vykucháno, zbaveno šupin |
Staročeský pečený kapr
1 kapr (vcelku nebo porce)
120 g slaniny
1 cibule
70 g rozinek
150 ml bílého vína
60 g másla
2 lžíce medu
šalvěj
mletý zázvor
na šťouchané brambory:
kysané zelí
osmažená cibulka se slaninou
Předem si naložíme rozinky do vína s medem.
Kapra okořeníme, podložíme plátky slaniny a plátky cibule, potřeme máslem.
Pečeme v pekáči 10 minut na 200°C.
Potom zmírníme teplotu na 120°C, přelijeme bílým vínem s rozinkami a dopékáme asi 20 minut. Podáváme se šťouchanými bramborami. (zdroj: https://www.toprecepty.cz)
JEZTE S NÁMI s.r.o.
Dělnická 6
43401 Most - Velebudice
info@jeztesnami.cz
+420 733611811
Vytvořeno systémem www.webareal.cz