Úvod »Mořské ryby» Losos celý kuchaný 6-9kg
země původu: | Norsko | ||
velikost: | 6-9 kg | ||
způsob produkce: | produkt farmového chovu | ||
alergeny: | ryby a výrobky z nich |
Losos s bylinkovou krustou
filety z lososa: 2 ks
toustový chléb - plátky: 1 ks
petrželka: 1 polévková lžíce
bazalka: 1 polévková lžíce
šalvěj - lístky: 1 ks
česnek - stroužky: 1 ks
dijonská hořčice: 1 kávová lžička
olivový olej: 2 polévková lžíce
parmazán dle chuti
kůra z citronu dle chuti
mořská sůl
pepř
Toustový chléb, bylinky, česnek a citronovou kůru smícháme a rozmixujeme na jemno. Pokud chceme pokrm trochu vylepšit, přidáme do směsi ještě lžíci strouhaného parmazánu.
Lososa opepříme, osolíme a z vrchní strany potřeme dijonskou hořčicí. Takto připravené plátky lososa položíme na plech s pečícím papírem. Jednotlivé porce lososa vždy zakápneme trochou olivového oleje a následně na něj navrstvíme část připravené bylinkové strouhanky. Směs na rybu důkladně přimáčkneme a pokapeme zbytkem oleje. Vše pečeme v troubě na 180 °C asi 15 minut tak, aby byl losos uvnitř šťavnatý a krusta křupavá.
Lososa s bylinkovou krustou podáváme s bramborami nebo zeleninovým salátem. (zdroj: http://www.spektrumzdravi.cz)
JEZTE S NÁMI s.r.o.
Dělnická 6
43401 Most - Velebudice
info@jeztesnami.cz
+420 733611811
Vytvořeno systémem www.webareal.cz