Úvod »Mořské ryby» Mořský vlk kuchaný 350-550g
země původu: | Řecko/Chorvatsko | ||
velikost: | 350-550 g | ||
způsob produkce: | mořský chov | ||
alergeny: | ryby a výrobky z nich | ||
způsob úpravy: | vykucháno, zbaveno šupin |
Pečený mořský vlk
2 mořští vlci (každý po cca 500g), vykuchaní
3 lžíce změklého másla
1,5 lžíce sardelové pasty
1 stroužek česneku, utřený
4 snítky máty
4 snítky kopru
1 citron nakrájený na plátky
1 lžička jemně nastrouhané kůry z citronu
sůl a čerstvě mletý pepř
1-2 lžíce panenského olivového oleje
Troubu předehřejte na 220°C a plech, na který se vám vejdou pohodlně obě ryby, vyložte pečicím papírem. Položte na něj ryby a do kůže jim na obou stranách udělejte mělké zářezy.
Smíchejte máslo, sardelovou pastu a česnek, směsí potřete ryby a vetřete ji do zářezů. Do břicha ryb rozdělte o něco více než polovinu čerstvých bylinek a kolečka citronu. Ryby zevnitř mírně osolte, navrch opepřete a dejte do trouby péct na 15–20 minut.
Ze zbylého kopru a máty otrhejte lístky a nasekejte je nadrobno. Dejte do misky, přidejte citronovou kůru a olivový olej podle chuti. Směsí přelijte upečenou rybu a podávejte s bílým pečivem. (zdroj www.apetitonline.cz)
JEZTE S NÁMI s.r.o.
Dělnická 6
43401 Most - Velebudice
info@jeztesnami.cz
+420 733611811
Vytvořeno systémem www.webareal.cz