Úvod »Mořské ryby» Pražma královská kuchaná 350-550g
země původu: | Řecko | ||
velikost: | 550-750 g | ||
způsob produkce: | mořský chov | ||
alergeny: | ryby a výrobky z nich | ||
způsob úpravy: | zbaveno šupin |
Pražma na víně
2 celé pražmy
2 dcl bílého vína, ideálně Vernaccia, ale můžete nahradit jiným italským vínem
stroužek česneku
sáček zelených oliv bez pecky
hrst sušených rajčat
olivový olej
sůl
pepř
Pražmu kupte nejlépe už očištěnou. Před přípravou ji ještě jednou umyjte. Existují dva způsoby, jak ji připravit - buď v troubě nebo na pánvi. Pokud ji budete péct v troubě, určitě ji nechte v celku i s hlavou a ocasem. Pokud zvolíte pánev, tak bude záležet na její velikosti. Pokud se vám celé ryby na pánev nevejdou, klidně jim uřežte hlavy a ocasní ploutve. Rybu si jemně osolte, protože sušená rajčata jsou obvykle dost slaná. Sušená rajčátka nakrájejte na menší kousky a menší část jich vložte dovnitř ryb. Pokud použijete pánev, tak na ni rozehřejte olivový olej a ryby lehce a rychle osmahněte z obou stran asi půl minuty. Hned na to vložte sušená rajčátka a olivy a asi po minutě vlijte bílé víno. Přikryjte pokličkou a duste dokud nebude ryba uvařená. Pokud bude potřeba, tak v průběhu přilévejte víno. Poté ryby vytáhněte a ještě chvíli smažte rajčátka a olivy. Na závěr poprašte hladkou moukou a provařte. Měla by vám vzniknout jemná omáčka. K pražmě na víně podávejte bílé pečivo nebo salát, ale klidně i obojí. (zdroj: https://nejlepsi-recept.cz)
JEZTE S NÁMI s.r.o.
Dělnická 6
43401 Most - Velebudice
info@jeztesnami.cz
+420 733611811
Vytvořeno systémem www.webareal.cz