Vítejte na rybě online - chlazené ryby v Ústeckém kraji s dovozem až k Vám domů.


Úvod »Mořské ryby» Pražma královská kuchaná 350-550g


        

Pražma královská kuchaná 350-550g

 

bez DPH : 321 Kč
s DPH (15 %):
369 Kč

do košíku:
  kg  
země původu: Řecko
velikost: 550-750 g
způsob produkce: mořský chov
alergeny: ryby a výrobky z nich
způsob úpravy: zbaveno šupin

Pražma na víně

 

2 celé pražmy
2 dcl bílého vína, ideálně Vernaccia, ale můžete nahradit jiným italským vínem
stroužek česneku
sáček zelených oliv bez pecky
hrst sušených rajčat
olivový olej
sůl
pepř

 

Pražmu kupte nejlépe už očištěnou. Před přípravou ji ještě jednou umyjte. Existují dva způsoby, jak ji připravit - buď v troubě nebo na pánvi. Pokud ji budete péct v troubě, určitě ji nechte v celku i s hlavou a ocasem. Pokud zvolíte pánev, tak bude záležet na její velikosti. Pokud se vám celé ryby na pánev nevejdou, klidně jim uřežte hlavy a ocasní ploutve. Rybu si jemně osolte, protože sušená rajčata jsou obvykle dost slaná. Sušená rajčátka nakrájejte na menší kousky a menší část jich vložte dovnitř ryb. Pokud použijete pánev, tak na ni rozehřejte olivový olej a ryby lehce a rychle osmahněte z obou stran asi půl minuty. Hned na to vložte sušená rajčátka a olivy a asi po minutě vlijte bílé víno. Přikryjte pokličkou a duste dokud nebude ryba uvařená. Pokud bude potřeba, tak v průběhu přilévejte víno. Poté ryby vytáhněte a ještě chvíli smažte rajčátka a olivy. Na závěr poprašte hladkou moukou a provařte. Měla by vám vzniknout jemná omáčka. K pražmě na víně podávejte bílé pečivo nebo salát, ale klidně i obojí. (zdroj: https://nejlepsi-recept.cz)

KONTAKTY

JEZTE S NÁMI s.r.o.

Adresa: Dělnická 6

PSČ: 43401 Most - Velebudice

Email: info@jeztesnami.cz

Telefon: +420 733611811

YTE1ZWMzZj